Ads 468x60px

Kenali Penulis


- Gambar Penulis -

Profil Penulis

Latar Belakang:

Nama penulis adalah Ikmal Bin Johari. Merupakan anak bongsu dari tiga adik-beradik. Dilahirkan pada 31 Disember 1988 di Hospital Besar Kuala Lumpur. Menetap di Kampung Baru sejak 1996 hingga sekarang.

Dunia Pendidikan:

Pendidikan rendah bermula di Sekolah Rendah Kebangsaan TTDI (1) pada 1995. Kemudian, bersekolah di Sekolah Rendah Kebangsaan Taman Nirwana pada 1995-1996. Kemudian, berpindah ke Sekolah Rendah Kebangsaan Jalan Raja Muda pada 1996-2000.

Pendidikan menengah bermula di Sekolah Menengah Agama Darun Naim, Kuala Krau di Pahang Darul Makmur dari 2001-2003. Kemudian, berpindah ke Sekolah Menengah Kebangsaan Padang Tembak, Jalan Semarak di Kuala Lumpur pada 2004-2005.

Pendidikan tinggi penulis adalah di Kolej Teknologi YPC-iTWEB di Taman Maluri, Cheras. Bidang yang diceburi pada ketika itu ialah Diploma in Business Information Technology.

Dunia Pekerjaan:

Penulis memulakan pekerjaannya pada 1 Mac 2010 sebagai Pembantu Teknikal di sebuah syarikat besar CCTV iaitu GTC Global Sdn Bhd. Pekerjaan ini pada awalnya fokus kepada hal-hal yang berkaitan dengan network connection, server, printer dan hal-hal lain yang berkaitan dalam MIS. Kemudian, berpindah kepada Team RapidKL yang mana menguruskan sistem network dan CCTV di seluruh kawasan LRT Ampang Line.

Info Blogger:

Penulis merupakan seorang blogger yang aktif di:

Tajdid Dakwah
Tinta Travelog

0 comments:

Post a Comment